6 kwaliteiten van vrouwelijke ondernemers, die jij kan inzetten!

5 kwaliteiten van vrouwelijke ondernemers

Neen, ik wil niet stereotyperen. Ik wil de kwaliteiten van vrouwelijke ondernemers dik in de verf zetten. Omdat we deze waardevolle en sterke competenties vaak over het hoofd zien… En jij kan ze ook inzetten!

1.Empathie

Vrouwen bezitten meer empathie*. BAM! Zij luisteren écht en bieden een luisterend oor en vragen door. Gewoon omdat ze interesse hebben en een nieuwsgierig trekje bezitten. Als een (potentiële) klant zijn of haar verhaal doet en de omkadering geeft aan de nood voor een product of dienst, denkt een vrouwelijke ondernemer niet meteen aan ‘Wanneer kan ik hier mijn verkoop sluiten?‘. Neen, zij willen het complete plaatje. De klant voelt dat hij gehoord wordt en krijgt vertrouwen.

 

2.Wij versus ik!

(macho)Mannen zijn gericht op macht en prestatie. Ze laten niet graag in hun kaarten zien. Hun ‘intellectual property’ houden ze angstvallig achter slot en grendel. Jammer! Vrouwen (niet allemaal hoor!) willen meer delen. Sharing is caring! Het zit in hun genen om te ‘voeden’. Ze verklappen graag hun geheim. In een vertrouwde groep kunnen ze delen én nemen. Zo leer je van elkaar en kan je slimmer ondernemen.

3.Zingeving

Niet alleen de cijfers zijn belangrijk. Jawel, jouw zaak moet renderen, maar mag niet de hoofddrijfveer zijn. Vrouwen willen meer maatschappelijke zingeving en zijn dan ook gelukkiger in hun zaak.

4.Multitasken? Neen! Plannen? Ja!

Vrouwen kunnen niet multitasken, maar wél loeihard organiseren! Voor heel wat feminiene ondernemers staat nog een extra voltijdse job thuis te wachten.

En dat gebruikt zij ook in haar onderneming. Oefening baart kunst!

5.Communicatie ipv informatie

Mannen willen graag straight-to-the-point informatie aan de klant bezorgen. Klaar! Een klant wil misschien ook meer… Jawel, een dialoog! Zo krijg jij als zaakvoerder nog belangrijke data mee (bijvoorbeeld de omgeving, gezinssituatie, nog andere noden, waarmee jij hen kan doorverwijzen,…). Informatie, die nu of in de toekomst van pas komt.

6.Feedback versus kritiek

Je kent het wel. Onder vrienden praat je over jouw werk en je schetst een situatie. Ongevraagd krijg je advies.

Dat geeft een deuk in zijn status… Maarrrr, als je de adviezen ter harte neemt of – nog beter – je vraagt naar alternatieve zienswijzen, krijg je meer en misschien wel betere inzichten. Je leert van successen en fouten van anderen. Hallo groei van jouw bedrijf!

Oooooowkeej!

Natuurlijk ga ik hier kort-door-de-bocht. In ieder van ons zitten zowel ‘mannelijke’ als ‘vrouwelijke’ kwaliteiten. Gebruik ze allebei. Laat ons complementair wezen en van elkaar leren. Oh ja, daar heb je vrouwelijke hormonen voor nodig 😉

 

*Een sterk ontwikkelde linkerhersenhelft betekent dat die persoon gericht is op gevoelens, op het onder woorden brengen daarvan en het uiten van die gevoelens; iets wat we bij vrouwen, die gemiddeld een sterkere linkerhersenhelft hebben ten opzichte van de rechter, inderdaad sterker zien dan bij mannen. (Psychologe Martine Delfos).

Origineel artikel op Ondernemen op Hakken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*