Een jonge blogger onder de loep: whenvictoriametedward… Say What???

whenvictoriametedward

Nee, ik bestempel mezelf zeker niet als ‘notoire connaisseur’ van de bloeiende ‘blog-o-sfeer’, maar ik heb wel een ongetemde passie voor het schrijven! Als ik dan een jonge(re) versie van mezelf tips kan meegeven, doe ik dat met plezier! 

Alleen de naam al! ‘whenvictoriametedward‘ lokt me naar de site van de Antwerpse Gladys. De subtitel verraadt dat het om een soulmate gaat: ‘Most everyone’s mad here.’  En stadsgenoten liggen meteen al in de bovenste schuif ;-)… Allen daarheen!

whenvictoriametedward

Euh… hoe heet de naam van de blog weer?

En hoe komt de schrijfster erbij? Gladys vertelt: ‘ Wel, ik heb in Duitsland gewoond.  Als ik daar koffie bestelde en mijn naam moest opgeven, begrepen ze die niet. Ik gebruikte voor het gemak Victoria omdat ze die daar wél kenden. En toen heb ik er gewoon een andere naam uit de Engelse literatuur aangeplakt 🙂.’   Juist, simpel!
  

De ‘look and feel

…van haar blog oogt professioneel en overdacht. Knap! Waar ik niet van hou: de slider! Zeker als bepaalde artikels geen foto hebben… Voor mij geeft het onrust en teveel om naar te kijken. Maar ik ben natuurlijk van een oudere generatie ;-). Lieve Gladys, zeker géén zelfde foto bij verschillende artikels plaatsen…  En altijd (ever ever eva!) een beeld plaatsen bij een blogpost. Just saying. En eventjes heb ik moeten zoeken om meer info over Gladys te vinden… En ja hoor! Bij de mooie ‘g’ heb ik de auteur gespot. Oef!
Ondertussen heeft Gladys dit allemaal aangepast. You rock!

Topwijf!

In whenvictoriametedward lees je vooral verhalen en lollige anekdotes over haar eigenste persoontje. Zij beschikt over een kritisch hilarisch oog voor haar directe omgeving.  De blogpost Met vallen en opstaan. Maar toch vooral vallen. laat me luidop grinniken én schaterlachen. Verrukkelijke taal en zo leer je de auteur kennen als een topwijf!

whenvictoriametedwardLoeiharde titels

Gladys heeft me helemaal in de ban met haar ‘no nonsense’ schrijfstijl. Recht uit het hart, plastisch (h)eerlijk, ongezouten mening en retegoeie woordenschat.

Zaaaaaalig… en ‘recht-voor-de-raap’! Zelf probeer ik de duffe ‘diplomaat’ uit te hangen. Voor volgend jaar wens ik mezelf meer ballen aan mijn lijf zoals Gladys. Nah! En ze kopt haar artikels met loeiharde titels… Naaaaaissss.

I want more!

Als ik een ‘continue reading‘ aanklik, schrik ik effe… Wow, zoveel tekst! Dat nodigt niet echt uit om verder te lezen… Wat tussenkopjes, kortere zinnen en paragrafen, witregels en tekst schrappen. Klinkt hard, maar leest onwijs beter ;-). (Redactie: ook allemaal aangepast door dit topwijf!). Mijn (waarschijnlijk overbodig) advies: Gladys, kruip achter jouw scherm en tik als een bezetene! I want more…

Mannen en vrouwen, hou deze blog in de gaten!

 

 

 

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*