Zoetbitter: intrigerend, diepgaand, bizar, rauw boek!

zoetbitter

Oef! Met een zucht lees ik de laatste letters van dit intrigerend boek. In de chaotische horeca-omgeving speelt het verhaal met complexe karakters. Zin in een specialleke? Lees dan Zoetbitter.

Leesclub

Via Samenlezenisleuker heb ik me ingeschreven voor een online leesclub. Hoe gaat dat? Wel, we ontvangen het eBoek als recensie exemplaar en geven via een online chat commentaar. Met bondgenoten eenzelfde boek bespreken vind ik fijn. Enneuh, ook wel wat twijfel bij mij. Ik ben één van weinige met een positieve noot over Zoetbitter :-o.

Cover

Hemeltje, die geeft me enorm veel zin om meteen te beginnen lezen. Wat een ‘koele’ en aantrekkelijke teaser.  Tegen de witte achtergrond steken de kersenrode en chocoladebruine letters uitstekend af. En de servet insinueert meteen de omkadering van de horeca-omgeving. Top!

Auteur

De New Yorkse blonde Stephanie Danler kende ik niet. Zoetbitter blijkt dan ook het debuut van deze jonge schrijfster… en wat voor één! Hopelijk klimt ze snel weer in haar pen.

Plot

Hoofdpersonage Tess ruilt het plattelandsleven voor een onbekend leven in New York. Met geen bezittingen en wat ervaring als barista in een koffiebar heeft ze een raar sollicitatiegesprek in het beste restaurant van Manhattan. Ze mag starten als hulp-serveerster en ontdekt de wondere wereld van de horeca. Ze steelt met haar ogen en leert alles over ‘food and drinks’ én hoe je de gasten behandelt.

Smaken

Omschrijven van een gewaarwording is moeilijk. Geloof mij. De schrijfster hanteert een … Wacht. Ik zal een stukje quoteren. Wedden dat jij ook bij een bittere smaak deze omschrijving herinnert?

Bitter: altijd een beetje onverwacht. Koffie, chocola, rozemarijn, citrusschilletjes, wijn. Ooit, toen we nog wild waren, waarschuwde bitter ons voor vergif. Bij elke nieuwe ontmoeting aarzelt de mond nog steeds weer even. Wij sporen hem aan: Schik je ernaar, geniet ervan.

 

Zoetbitter: mijn quotering

Dit zinnenstrelend boek gaat over saamhorigheid en eenzaamheid. Het geeft een kleine denkwereld weer met sex, drank en drugs.

Ik heb een aantal quotes, die bij me binnenkomen: ‘Het leven overkomt je als je zit te wachten…‘Mooi! Verfilming graag 😉

En hoe cool is deez?

Als uitgeverij Prometheus ‘mijn quote’ gebruikt… zoetbitter prometheus

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*