
Ik kom hier nog op terug laat je zelf nadenken, over je (misschien saaie) leven en over keuzes maken of de mogelijkheid om keuzes terug te wijzigen.
Auteur
De Nederlandse Rob van Essen won twee keer de Libris Literatuur Prijs, een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalig fictieboek. In 2013 trouwde hij met de Vlaamse Lize Spit.
Cover
Een uiterst vernuftig beeld, dat eigenlijk (voor mij) de rode draad (en ook rood geschilderd) vormt voor het verhaal.
Ik kom hier nog op terug: het verhaal
Als de Nederlandse – niet zo succesvolle – journalist Rob Hollander een stuk wil schrijven over zijn studiegenoten filosofie, krijgt hij de buitengewone kans om naar het verleden te reizen, waar hij – al dan niet – iets kan goedmaken of een fout herstellen.
Mijn gedacht
Het verhaal start vrij filosofisch: een eenzaat beschrijft zijn saai, onafgemaakt leven als jongeling en jong volwassene. Alleen, dit stuk heeft zoveel betekenis om het gebruik van de JUMP-UNIT (teletijdmachine) optimaal te begrijpen. Het eerste deel heeft zoveel lagen en onuitgesproken kleine en grote dramatiek.
Enorm fantasierijk, grappig en uiterst ‘op je tenen’. Top! Trouwens, de titel heeft een schrandere meerledige betekenis.
Wat zou jij willen veranderen of welke fouten zou jij willen herstellen in het verleden? 😉
Ik zou graag zo dom zijn dat ik alles geloofde wat ik las of hoorde, daar zou het leven een stuk rustiger van worden.
Rob van Essen
Praktisch
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN 9789025475277
Ook als luisterboek uitgegeven!
Laat een reactie achter