
Nee, de boekenbeurs is geen mega-grote boekenwinkel, maar een heus evenement. Ik ga vooral voor de workshops en sprekers en stillekes loop ik de boeken voorbij (anders ben ik failliet!).
Cool stuff
Bij Bol.com kan je bij ‘De onmogelijke signeersessies‘ een gepersonaliseerde boodschap van jouw favoriete schrijver laten maken door… een robot!
Je kan een velletje papier scheppen uit katoen op de stand van De Papierschepperij.
Yep, ik heb me ingeschreven als kandidate voor de lezersjury voor de Fintro Literatuur Prijs 2017! Fingers crossed…
Bij de Gazet van Antwerpen kan je een voorpagina van jouw geboortejaar laten afdrukken. Je krijgt ook info over ‘Kaffee van Antwerpen’ met een maand lang gratis events, optredens, proeverijen, speciaal gebrouwen ‘bier van A’,…
Oh ja, ik hou ook wel van gratis stuff 😉
Coole kadootjes, thrillercruise (huh??) en boeken boeken boeken!!!!!
Vrijheid gelijkheid?
Vol hoge verwachtingen ga ik naar een panelgesprek. Ja, wat luisteren naar filosofie… Vind ik leuk! Mijn besluit: non-fictie lezen!
Guillaume Van der Stighelen (boek: Samen door één deur) en Tinneke Beeckman (boek: Macht en onmacht) geven hun visie op onze ‘seculiere’ maatschappij. Wablief? Yep, en seculier staat voor ‘respect en ruimte voor eender welk geloof’. Guillaume pleit voor ‘narratieve’ verhalen, die nu in onze westerse leefwereld ontbreken. Leerrijke vertelsels, die alle generaties doorgeven aan hun kinderen. We hebben geen logo en geen helden. Jammer!
Intelligente madam Tinneke Beeckman verdedigt de ‘verlichting’, die staat voor een maatschappij in schoonheid, waar iedereen belang heeft met gelijkheid, vrijheid én zelfkritiek.
Leren van elkaar zonder de andere de kop in te slagen. Laat ons niet de ‘waarheid’ achterna lopen, die niet gefundeerd is en vooral door angst stand houdt. Dat is een kleine stap naar een dictatoriaal regime!We gaan voor verlichting 2.0, waar we actief nieuwsgierig zijn naar anderen met échte, positieve helden!
Stop Burn-out
Tja, mijn reden lijkt wel duidelijk 😉 (lees meer over mijn persoonlijk relaas). Luk Dewulf volg ik al jaren door mijn werk en ik heb bijzondere bewondering voor zijn ‘waarderende benadering‘ en positieve psychologie. In zijn nieuwe boek legt hij eerst uit dat burn-out een energiestoornis is met vooral elementen uit de werkomgeving. Je stelt vooral de zin van jouw werk in vraag.
Iedereen heeft een unieke combinaties en heeft een specifieke aanpak nodig…. I KNOW!
De Klantendriehoek
Philip Van Kelst legt (nogal onhandig) uit dat je moeilijke klanten op 3 domeinen kan beïnvloeden:
- Persoonlijk
- Informatief
- Sturend
De schrijver gebruikt dieren als metaforen:
- als ‘empathisch’ hert luister je naar het persoonlijke verhaal van je klant;
- als ‘koele’ kat geeft je objectieve uitleg en informatie op een heldere manier;
- als ‘assertieve’ leeuw stel je grenzen en stuur je het gesprek naar een afspraak.
Ik hou van simpele modellen!
Wat we kunnen leren van butlers
Vincent Vermeulen spreekt meteen tot mijn verbeelding als directeur van de ‘School for Butlers and Hospitality’. Eerlijk?
Vincent Vermeulen vertelt over de tendens om personeel op superjachten op te leiden (wat dacht je van 100 werkkrachten om een koppel met 5 kinderen te ondersteunen??).Vooral de weetjes vind ik top:
Waarom klinken we met onze glazen als we toasten? We gaan terug in de tijd naar de Vikingen. Zij klonken hun kruiken zo stevig dat de drank overgaat in de kelk van de andere. Zo weet je zeker dat hij je niet vergiftigt.
Hoe komt het dat butlers witte handschoenen dragen? Een Franse kasteelheer had te weinig personeel voor een exuberant feest. Hij liet de boeren komen om mee te helpen opdienen en de witte handschoenen verborgen hun vuile handen!
En hoe heb jij de boekenbeurs ervaren? Nog niet geweest? Gaaaaaaaan…..
Laat een reactie achter