Het geluksexperiment laat je glimlachen. En wat maakt dat we het niet zelf eens uitproberen?
Auteur
De Amerikaanse Courtney Walsh schrijft niet enkel theaterstukken en romans, regisseert ook zelf en bezit samen met haar man een jeugdtheater. Ze houdt ervan om verhalen te plaatsen in een dorp of gemeenschap. Normaliter niet zo mijn ding, hoewel een geluksexperiment mij wél meteen aansprak.
Cover
De omslag bevat een heel toepasselijke tekening met een wetenschapster op de voorgrond en op de achtergrond wat relevante items tijdens het experiment.
Het geluksexperiment: het verhaal
Op haar dertigste verjaardag heeft Isadora Bentley haar gedroomde feestje. Zichzelf trakteren in gangpad acht van de supermarkt. Zichzelf volproppen met snoep en roomijs helemaal alleen thuis. Zo heeft ze het liefst. Totdat haar oog valt aan de kassa op een cover van een damesblad. Een vrouwelijke wetenschapper beweert dat er 31 manieren bestaan gelukkig te worden.
De cynische Isadora wil meteen het onderzoek weerleggen met haar eigen data en conclusies. Dat is namelijk haar expertise. Niet lang na haar eerste stappen neemt haar leven een paar stevige wendingen.
Mijn gedacht
Het geluksexperiment bevat alle elementen van een ‘feel good roman’. Walsh zet een paar grappige en fijne personages neer en het verhaal heeft een toffe spanningsboog. Zelf was ik het meest gecharmeerd door het erg sarcastische hoofdpersonage Isadora in het begin van het boek. Extreem humoristisch!
Het enige wat ik mis in het boek is de effectieve lijst van 31 manieren om zelf eens uit te proberen ;-).
Praktisch
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029735636
Lees hier een fragment.
Laat een reactie achter