Géén kerstkaartjes. We hebben een goei reden hiervoor. Laten we iets nuttig doen. De kleine dingen geven soms grote resultaten. Daarom!
Lieve mensen verdienen beste wensen!
Dat stond in één van de kerstkaartjes, die we hebben ontvangen. Mét eigen foto. Slik! Dikke merci. Alleen, wil ik dit jaar iets anders…
3 vliegen in één klap
Géén kerstkaartjes betekent minder druk op de schouders van de postbodes. Minder kans op extra besmetting. Tenslotte wil ik vooral iets doen voor onze maatschappij.
Wat dan wél?
We dachten eerst om iedereen een zelfgemaakt gedichtje te sturen. Fijn. Kan nog. Maar toch… Als we nu het uitgespaarde geld aan kaartjes én postzegels wegschenken.
Childfocus
Meteen denk ik aan Childfocus geleid door de bezielde Heidi De Pauw. Voor haar heb ik ongelooflijk veel bewondering. In Sagres leerde ik de immer gedreven Heidi kennen. Elke dag opnieuw zet ze zich in voor vermiste en uitgebuite kinderen.
Twee derde van de werking van Childfocus bestaat uit giften van u en mij. En toch speelt deze organisatie een voortrekkersrol op wereldniveau. Chapeau!
Wat kan jij doen? Het kost géén moeite of geld.
- Jij kan de app ‘child rescue‘ downloaden. Als een kind vermist is in jouw buurt, krijg je een melding. Zo kijk je gerichter mee uit en kan Childfocus vermiste kinderen sneller terugvinden.
Een kleine moeite voor ons, een wereld van verschil voor de 2000 kinderen, die jaarlijks in ons land als vermist opgegeven worden.
2. Gebruik het gratis noodnummer 116 000 om een verdwijning of seksuele uitbuiting te melden. Mensen die op beelden van misbruik van kinderen op internet botsen, kunnen dit anoniem melden via www.stopchildporno.be.
3. Deel de vermiste kinderen op Sociale Media. Liefst enkel de meldingen van Childfocus. Zij verzamelen alle info en hebben de laatste stand van zaken.
Lockdown = meer kindermisbruik en geweld
Helaas stegen en stijgen nog steeds de cijfers hallucinant tijdens de lockdown. In België. In Vlaanderen. Vlakbij. Meer binnen zitten = meer online aanwezig. Dus het verbaast niet dat Childfocus meer klachten ontvangt over grooming (volwassen die minderjarigen online benaderen met seksueel misbruik als einddoel) en sextortion (sexuele afpersing).
Kinderen worden helaas niet misbruikt of mishandeld door 'de onbekende derde'. Meestal worden kinderen slachtoffer van iemand uit hun nabije omgeving. Wees alert en durf te melden.
Laat een reactie achter